NIEUWS

Rozentuin Middachten in bloei

DE STEEG - De rozen in de kasteeltuin van Middachten staan momenteel volop in bloei. 

Rozen zijn erg populair en worden vaak geassocieerd met romantiek, maar de planten zelf zijn ook zeer gevoelig.

In de rozentuin van Middachten staan inmiddels 63 soorten oude en nieuwe rozen door elkaar. Sommige soorten kunnen – als ze niet ziek worden - heel oud worden; Austin rozen zelfs 100 jaar.


Bezoeken
De kasteeltuin is open van 3 juni t/m 30 september, woensdag t/m zondag, 12.30-16.30 uur. Het kasteel blijft deze zomer helaas gesloten. Entree: € 6,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar en Vrienden van Middachten gratis. Bezoekers kunnen een entreekaartje kopen in de oranjerie (alleen pinbetalingen mogelijk). Vooraf reserveren is niet nodig. Parkeren: Parkeerplaats Smidsallee, Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden. Meer info: www.middachten.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

  • Wijzigingen vervoer per 1 augustus 2020

    In onze gemeente regelt Avan het vervoer. Vanaf 1 augustus 2020 is Avan nog steeds de overkoepelende organisatie, maar zijn er nieuwe vervoersbedrijven die de ritten verzorgen. Voor het aanvullend vervoer (regiotaxi) is dit taxibedrijf Munckhof. Voor georganiseerd vervoer (leerlingenvervoer, vervoer voor dagbesteding en vervoer vanuit de jeugdwet) gaat Willemsen de Koning de ritten verzorgen.

  • Een goede fietsverbinding maar geen SnelleFietsRoute

    Gezamenlijk werd door provincie en gemeente gewerkt aan een SnelleFietsRoute (SFR) tussen Arnhem en Dieren. Omdat de Hoofdstraat in Velp niet kan voldoen aan de eisen van de SFR besloot de gemeenteraad van Rheden dat dit gedeelte niet bij de SFR kan horen.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand