NIEUWS

Rhedense ‘fietstafel’ verzamelt ideeën om het fietsen te bevorderen

op: een robuuste stafel van eikenhout uit de bossen van het Hof te Dieren, gemonteerd bovenop het frame van een oude Gazellefiets. Bedoeling is dat in de ideeënbus op de tafel ideeën worden gedeponeerd die het fietsen ten goede komen.

Het plan voor de fietstafel, die als eerste halteplek de Dierense speeltuin krijgt, is afkomstig van de vorig jaar in Dieren opgerichte Stichting Fietsop1. Deze club onder leiding van Dierenaar Jaap van der Eerden wil plannen ontwikkelen om het fietsen te bevorderen. Dit moet onder meer gebeuren door de fietsvriendelijkheid en fietsveiligheid te vergroten. 

Dieren moet als fietsdorp uit de verf komen

Dat daarbij Dieren als fietsdorp en Rheden als fietsgemeente uit de verf komen, is een belangrijke nevendoelstelling. Zo zijn er beginnende plannen voor de vestiging van een fietsmuseum in Dieren. Vooruitlopend daarop wordt op 16 oktober in een deel van het pand van makelaar Reinders aan de Wilhelminastraat, pal tegenover fietsenfabriek Gazelle, alvast een kleinschalig fietsmuseum met wisselende collectie geopend. Het definitieve museum moet elders komen.

Bron: De Gelderlander

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

  • Wijzigingen vervoer per 1 augustus 2020

    In onze gemeente regelt Avan het vervoer. Vanaf 1 augustus 2020 is Avan nog steeds de overkoepelende organisatie, maar zijn er nieuwe vervoersbedrijven die de ritten verzorgen. Voor het aanvullend vervoer (regiotaxi) is dit taxibedrijf Munckhof. Voor georganiseerd vervoer (leerlingenvervoer, vervoer voor dagbesteding en vervoer vanuit de jeugdwet) gaat Willemsen de Koning de ritten verzorgen.

  • Een goede fietsverbinding maar geen SnelleFietsRoute

    Gezamenlijk werd door provincie en gemeente gewerkt aan een SnelleFietsRoute (SFR) tussen Arnhem en Dieren. Omdat de Hoofdstraat in Velp niet kan voldoen aan de eisen van de SFR besloot de gemeenteraad van Rheden dat dit gedeelte niet bij de SFR kan horen.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand