NIEUWS

BIZ draagt bij aan aantrekkelijk winkelgebied in Velp

VELP – De voorzitter van de Ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp Frank Martens enwethouder Ronald Haverkamp

hebben hun handtekening gezet onder een overeenkomst om te komen tot een nieuwe periode van de huidige BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) voor het winkelgebied in Velp.

5 jaar geleden stemde het merendeel van de ondernemers in met een BIZ en kreeg de ondernemersvereniging de naam Veelzijdig Velp.

Met het verlengen van de huidige BIZ hoopt het bestuur van ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp het winkelgebied ook voor de komende jaren structureel te verbeteren waardoor het centrum in Velp aantrekkelijker wordt voor inwoners, bezoekers en ondernemers.

Bedrijveninvesteringszone

Een BIZ maakt het mogelijk dat ondernemers investeringen doen in hun gebied, waar alle ondernemers aan meebetalen. In Velp bestaat al een BIZ maar deze loopt aan het eind van 2020 af. De wet op de Bedrijveninvesteringszone maakt het mogelijk om de periode met 5 jaar te verlengen. Het bestuur van ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp wil graag ook voor de komende jaren een BIZ.

Voorzitter ondernemersvereniging BIZ Velp Frank Martens: “De aantrekkelijkheid van het winkelgebied staat en valt ook bij een goede samenwerking van de ondernemers onderling. Een BIZ is voor alle ondernemers in het gebied belangrijk. Ook voor de komende jaren wil het bestuur van de BIZ Velp de schouders er onder zetten zodat het centrumgebied in Velp aantrekkelijk blijft”.

Wethouder Ronald Haverkamp: ”Ik ben een groot voorstander van een BIZ en daarom ook voorstander van de verlenging van de huidige BIZ. Het is een regeling van en voor de ondernemers. Een BIZ is een belangrijk instrument om de samenwerking tussen ondernemers te vergroten en de aantrekkelijkheid van het winkelgebied te verbeteren”.

Draagvlakmeting

In oktober/november neemt de raad een besluit over de verordening BIZ centrum Velp. Daarna volgt de draagvlakmeting onder de ondernemers. Voorwaarde voor het instellen van een BIZ is dat de 1/2 van de ondernemers meedoet aan de draagvlakmeting en dat 2/3 daarvan akkoord gaat met het instellen van een BIZ. De verwachting is dat eind januari 2021 de uitslag bekend is of er daadwerkelijk een verlenging komt van de huidige BIZ in Velp.

Bron: rheden.nieuws.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

  • Wijzigingen vervoer per 1 augustus 2020

    In onze gemeente regelt Avan het vervoer. Vanaf 1 augustus 2020 is Avan nog steeds de overkoepelende organisatie, maar zijn er nieuwe vervoersbedrijven die de ritten verzorgen. Voor het aanvullend vervoer (regiotaxi) is dit taxibedrijf Munckhof. Voor georganiseerd vervoer (leerlingenvervoer, vervoer voor dagbesteding en vervoer vanuit de jeugdwet) gaat Willemsen de Koning de ritten verzorgen.

  • Een goede fietsverbinding maar geen SnelleFietsRoute

    Gezamenlijk werd door provincie en gemeente gewerkt aan een SnelleFietsRoute (SFR) tussen Arnhem en Dieren. Omdat de Hoofdstraat in Velp niet kan voldoen aan de eisen van de SFR besloot de gemeenteraad van Rheden dat dit gedeelte niet bij de SFR kan horen.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand