NIEUWS

Wethouder Marc Budel ontvangt eerste peuken pocket

DIEREN – Winkeliersvereniging Dieren heeft in samenwerking met de gemeente Rheden en het Peukenmeisje uit Ellecom

een peukenproject ontwikkeld. Door dit bijzondere project zullen er in de toekomst minder peuken op de grond belanden.

Wethouder Marc Budel zal vrijdag om 11 uur de eerste Peukenpocket in ontvangst. Vanaf dat moment zullen de peukenpockets bij alle verkooppunten van tabak in Dieren te verkrijgen zijn. En bij het peukenproject zullen alle kopers van filtersigaretten een flyer meekrijgen. Op deze flyer staat informatie over de vervuiling door peuken.

“Zo willen we de vervuiling door peuken terugdringen”, aldus Bernadette Hakken, beter bekend als het Peukenmeisje.

Peukenpocket
De peukenpocket is ongeveer 8 x 8 cm groot en kost 2 euro. De binnenzijde is gemaakt van brandwerende folie. De peuk kan er dus brandend ingestopt worden. Als je de peukenpocket dicht doet, dan sluit hij luchtdicht af. Geen stank in je broekzak of je tas en de peuk gaat vanzelf uit. Wanneer je een prullenbak tegenkomt leeg je je peukenpocket en hij is weer klaar voor gebruik.

Bron: studiorheden.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

  • Wijzigingen vervoer per 1 augustus 2020

    In onze gemeente regelt Avan het vervoer. Vanaf 1 augustus 2020 is Avan nog steeds de overkoepelende organisatie, maar zijn er nieuwe vervoersbedrijven die de ritten verzorgen. Voor het aanvullend vervoer (regiotaxi) is dit taxibedrijf Munckhof. Voor georganiseerd vervoer (leerlingenvervoer, vervoer voor dagbesteding en vervoer vanuit de jeugdwet) gaat Willemsen de Koning de ritten verzorgen.

  • Een goede fietsverbinding maar geen SnelleFietsRoute

    Gezamenlijk werd door provincie en gemeente gewerkt aan een SnelleFietsRoute (SFR) tussen Arnhem en Dieren. Omdat de Hoofdstraat in Velp niet kan voldoen aan de eisen van de SFR besloot de gemeenteraad van Rheden dat dit gedeelte niet bij de SFR kan horen.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand