NIEUWS

Ochtend voor blinden en slechtzienden in kasteeltuin Middachten

DE STEEG – Landgoed Middachten en Oogvereniging Gelderland organiseren op zaterdag 5 september een speciale ochtend

voor blinden en slechtzienden in de kasteeltuin. De rondleiders doen deze dag meer dan vertellen alleen. Ze prikkelen alle zintuigen.

Al wandelend door de tuinen ruiken de deelnemers aan de bloeiende planten, horen ze het kletteren van de fonteinen, voelen ze verschillende tuingereedschappen en proeven ze jam van eigen landgoed.

Het programma
De deelnemers worden ontvangen in de oranjerie met koffie, thee en zelfgebakken oogappeltaart. Na een introductie over Middachten worden ze in kleine groepjes door de tuin geleid. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijk drankje. Alles uiteraard met 1,5 m afstand.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 5 september 2020. Tijd: 11.00 - 13.30 uur, inloop vanaf 10.30 uur.

Blinden en slechtzienden betalen 11,00 euro p.p., begeleiders € 5,00 p.p. Leden van Oogvereniging Gelderland krijgen € 5,00 korting. Blindengeleidehonden zijn welkom en mogen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via . U krijgt dan een bevestiging met nadere informatie over de bereikbaarheid en betaling van de kosten. Meer informatie over Landgoed Middachten: www.middachten.nl.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

  • Nieuwe woonvisie: ‘woning is meer dan 4 muren en een dak boven je hoofd’

    In september heeft de raad de Woonvisie 2020-2026 vastgesteld. Deze visie laat een toekomstbeeld zien hoe inwoners kunnen wonen en leven in onze gemeente. Daarnaast staat er in hoe we dit willen bereiken.

  • Onderzoek naar Havikerwaard, Fraterwaard en Olburgerwaard

    De uiterwaarden Havikerwaard, Fraterwaard en Olburgerwaard liggen in een uniek gebied. Een plek waar wandelaars en fietsers genieten van de natuur, de landgoederen en het boerenlandschap. In het gebied zijn verschillende projecten gerealiseerd. Zoals een faunapassage bij landgoed Middachten, een fietspad tussen de Eikenstraat en Ellecomsedijk en een nevengeul (fase 1). Maar het gebied staat niet stil. Daarom laten provincie Gelderland en het Rijk samen met de gemeente Rheden en andere partijen een MIRT-onderzoek uitvoeren. MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand